Naskah Kabaret Edah Awang

Naskah Kabaret Edah Awang memiliki alur cerita kehidupan keseharian antara Si Miskin (Keluarga Edah) dengan Si Kaya (Keluarga Boy), antara percintaan dan pertemanan, Naskah dalam Bahasa Sunda dimainkan oleh Siswa Siswi SMK Persada Ciemas.

Adegan 1 rangga

Read More

Abah : Aduh Ambu, hirup teh asa ku kieu kieu teuing. Tibabaheula teu aya perubahan pisan

Umi : Muhun Abah, balangsak we jeung balangsak hirup teh. Nu kaya tambah kaya nu miskin makin miskin

Abah : Gawe ripuh tiisuk jedur nepika sore ngadudukduk teu aya reureuhna, tapi tani teh teu matak sugih mukti

Umi : Difikir fikir  tani kantun timbul daki,  boga eme ngan hiji, hayam sajodo, tanah satumbak teu kurang teu leuwih, katurug turug boga anak hiji  ge  kedulna beak karep.

Abah : Eh ambu ari Si Rangga geus hudang ? ( sora kerek )  tah geuning kadenge kerekna budak teh. Geura hudangkeun kaditu Ambu

Umi : Rangga.. Rangga.. geura hudang atuh maneh the tong sare wae Rangga..

Rangga : Eumm aya naon ambu ?  geus beurang geuning , panonpoe geus moncorong,, ehh baruk loba jelema,,,? ieu beuteung geus ngamiscall … umi..

Adegan 2 (Lagu/Musik disesuaikan)

Adegan 3

Boy : Papih..papih.. mana motor anyar jang boy teh?

Papih : Boy mah tinggal milih . ninja bereum, hejo atawa rek bodas?

Mamih : Mending nu bereum atuh boy sayang .

Boy : Cocok lah miiihh… pan ke malam minggu boy mau apel ka rumah edah

Mamih : Si edah anak umi osih ?

Boy : Iyah miih.. geulis pan ?

Papih : Geulis oge eta mah budakna miskin.. papih mah era ah boga minantu kitu. Teu sadaraaajat atuh sama papih

Mamih : Tah booy dengerinya sama itu telinga,, ci papih teh hayangeun boga minantu anu sadarajat.

Boy : Gampang mih.. nanti boy kasih aja uang yang banyak. Pan boy tinggal minta ka mamih anu cantik…

Mamih : Eleuh euleuh… eta Si boy meni bisaan ngarayu…. cocooook lah

Adegan 4 :

Music latar

Adegan 5 

Juragan : Asa ku genah hirup di ciemas, taneuh lega, sawah uplul aplak, imah gedong 16 tingkat, kurang naon deui sih hirup juragan dadang teh ? tapi ke heula,, asa aya nu kurang, naon nya ? Oh heueuh,, pamajikan ngan ukur 3, jigana kudu neangan hiji deui  yeuh…  dadang tea atuh,,, samidin …. Samidin ….

Samididn : Aya naon juragan ?

Juragan : Juragan keur neangan pipamajikaneun, cing ku maneh bewarakeun

Samidin : Oh aya, juragan, c edah anak mang juned,

Juragan : Si edah kembang desa tea ? pan eta mah sakola keneh lin ?

Samidin : Lulus ayeuna pami teu lepat mah. Serahkeun we ka abdi, juragan

Juragan : Jig atuh kaditu tepungan

Music latar boy masuk lazy song, Edah masuk, Music latar ukur sareret, Music latar Jantung berdebar debar, Regae Love date, Pusing pala berbie

Adegan 6 (Boy dan tiga teman berencana ke edah)

Teman 1 : Aduh  gawat boy… c edah teh meni tambah lengket ka c rangga

Boy : Kasebelan pisan,, boy  pan cinta mati ka cedah

Teman : Keep calm bro,, kita cari jalan lain oke ?

Boy : Cocoklah.. ke peuting urang ka imahna

Adegan 7 (Juragan dadang ngajakan kawin ka edah (lagu aadc)

Juragan : Itu edah kabeneran liwat,bener bener geulis budak the.. edah, kumaha lamun kawin we jeung akang ?

Edah : Alim ah juragan, edah mah bade kuliah bhsa inggris, pan hoyong janten pemandu turis, di geopark ciletuh,

Juragan : Baruk hayang jadi pemandu turis ?  lah teu kudu kuliah, nikah we jeung akang..

Edah : Alim ah, barina ge  juragan mah pan tos gaduh istri, meni 3 deuih.

Juragan : Teu kudu sakola luhur awewe mah, barina ge akang mah beunghar ieuh, edah,,

(Lagu juragan dadang)

Adegan 8 (Boy dan tiga teman nya masuk pake motor, Lagu Iwan fales)

Polisi : Priiiittt… priitt….  stop.. stop.. kunaon naek motor tiluan hah ?

Boy : Lamun opatan mah moal mahi pa …

Polisi : (melotot) kunaon naek motor teu make helm ???

Teman : Eta  bapa kunaon… make helm teu naek motor ???

Polisi : Sim ? stnk ?    

Boy : ( gideug)

Boy : (gideug) beres we lah pa.. damai… tah ieu gocap ( ngadius tarik, polisi nyerengeh)

(music Kawin lagi )  

Adegan 9 (teman boy nagih ka umi edah)

Togar risman : (ketuk pintu) sampurasun… umi osih, umi osih… buka panto ..

Ummi : (ngaharewos ka abah) aduh abah aya nu nagih )

Abah : Tong dibuka we pantona

Togar : (kukulutus) si atah adol jelema teh kalah ngarerepeh. Umi osih.. umi osih ( beuki tarik)

Abah : Buka we umi

Umi : ( ngadegdeg)  rampes … geuning si abang togar  …

Togarrisman : Hayoh geura mayar hutang ayeuna ( popolotot)

Umi : Hampura ayeuna mah umi can bisa mayar

Ucup : Iiissss… no..no… no… pokona kudu mayar minggu hareup.

Umi : Tah edaah.. denge ku maneh. Umi teh ripuh, matak geuslah ayeuna mah kawin we ka si budak kasep tea geuning, sibooooyy

Abah : Abah mah satuju keneh ka juragan dadang,

Edah : Apan edah mah cinta ka rangga…

Abah : Ah geus teu jaman ayeuna mah nguruskeun cinta.

Umi : Bodolah edah lamun emung ka boy teh, budakna kasep, beunghar deuih

Abah : Ka juragan dadang we, sawahna upluk aplak dimana mana, hartana moal beak beak.

Edah : Okelah kalo begitu… demi umi dan abah edah siap kawin ka boy we lah…

Adegan 11 (Music Rama sinta rangga edah juragan dadang)

Edah : Edah mah alim d tikah ayeuna, komo bari dicandung ku juragan peot,

Juragan : Nyalutak eta awewe,,, na teu apal  ka juragan dadang ? keun ku aing dipelet siah, dipuruluk menyan eyang gombrang

Adegan 12 (Lagu bah dukun)

Dukun : Kamarana nya umat teh, umi ? asa geus lila yeuh teu nipu jelema ?

Umi : Nyaeta atuh abah, teuing kamarana !  padahal pabeasan geus kosong, duit teu sabenggol benggol acan

(Dadang datang) : Sampurasun… abah araraya ?

 (sora panto) umi : Rampes… aeh geuning juragan, mangga kalebet ..

Abah : Juragan teh hayang ka nyi edah nya ?

Dadang: Bisaan Si abah mah…

Abah : Abah tea atuh… gampang hayang ka c edah mah, asal aya ieu we…juragan..

Dadang : Gampang duit mah, tah ieu ..

Abah :  Lancar aya duit mah. Langsung we lamar, si edah pasti narima

Adegan 13

(Dadang ngalamar edah tanpa naskah diiringi lagu/musik)

  • Adegan 14 Dance Sun Saathiya
  • Lagu republik
  • Adegsn 15Lagu anak perawan
  • Adegan 15 Lagu anak jalanan
  • Adegan 16 lagu dadali manting

Minah : Eh c boy.. c boy…

Boy : Minah,, boy teh hayang kawin ka minah

Minah : Kumaha ari edah ?

Boy : Boy mah rek cerai we da geus teu bogoh ka edah.  daek ka boy ?

Minah : Daek pisan atuh, kang boy

Edah : Kang boy, edah mah alim dicerai

Adegan 17 (lagu Sambalado)

Adegan 18

Boy : Edaaahh… edaah… kamana  pamajikan teh

Edah : Bade naon my hunny bunny sweety.. lagu mendua [lagu apa]

Boy : Aa mah rek kawin deui nya, tilu disakalikeun hahaha..

Edah : Adduuhhhh…. aya ku tega ka edah.

Kaduhung edah ninggalkeun kang rangga.. ( lagu zaskia ajari aku tuhan…

  • St 12 saat trakhir
  • terelie

adegan 19

umi :  Rangga, tong mikiraan wae   c edah nu geus teu aya. Iklaskeun ku maneh

abah : Si edah ragana hungkul nu ningalkeun teh. Kantun ngalantung ka curug awang, edah geus ngajirim jd nyi euis awang

umi : ayeuna mah geura daftar we kuliah,   teruskeun cita cita edah jadi pemandu turis di geopark ciletuh

rangga : Bener umi, abah.. ayn rangga kudu sumanget deui hirup. Geus rame geuning daerah urang the ?  loba turis nu cas cis cus ngomong inggris,

MUsic Maron 5

All that best

Lihat Video;

Tim & Pemain:

  • Penulis naskah/sutradara: Entip Satipah, SP
  • Koreografi : Ariska Sandari
  • Editor : Resa Suprianti

Pemain

  • Diah Sapitri : Edah awang
  • Yunus : Kang Boy
  • Nasrudin : Rangga
  • Yogi : Juragan Dadang
  • Risman : Papih boy
  • Lusiana Alifah : Mamih Boy
  • Sanudin : Abah Rangga/Samidin
  • Asti : Umi Osih
  • Ahmad : Abah edah
  • Rahma : umi edah
  • Akmal : Togar
  • Egi : Ucup
  • Nuryadi : Bah Dukun
  • Rind : umi dukun
  • Dian : Minah
  • Rosandi : Polisi

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *